Bomboane Raffaello

raffaello

Acum ceva vreme va povesteam de bomboanele Raffaello facute in casa, de reteta culesa din agenda de bucate a mamei mele. Weekendul acesta Adriana mi-a facut program, si-a exprimat foarte clar ca vrea sa pregatim ceva dulce, in mod special aceste bomboane. Asa ca am mers la piata, am luat tot ce ne lipsea pentru ele, si m-am pus pe treaba. Ca si bomboanele de ciocolata s-au facut foarte repede cu un minim de efort. Rezultatul, senzational. Nici eu nu m-am putut abtine si am savurat una, desi regimul imi cam interzice consumul dulciurilor.

Ingrediente:
100 ml apa
175 g zahar
100 g unt
100 g cocos
350 g lapte praf
esenta de vanilie/migdale/fistic

Mod de preparare

    • Amestecam pe foc apa cu zaharul si untul, si lasam sa fiarba cateva clocote.
    • Adaugam nuca de cocos si lasam sa fiarba cateva minute.

Raffaello

    • Se lasa sa se racoreasca 20 minute, apoi se adauga laptele praf si esenta. Se omogenizeaza bine pana se obtine o pasta buna de modelat.
    • Se pune la rece pentru 1 ora si jumatate.
    • Dupa racire se fac bilute care se tavalesc prin nuca de cocos. Puteti pune in mijlocul lor migdale, alune sau fistic.

Raffaello

Raffaello

Raffaello

Pofta mare!

 
 
 
 
 
Poti lasa un raspuns, sau poti face un trackback de pe siteul propriu.
 
 

2 Responses to “Bomboane Raffaello”

  1. 2
    ioana Says:

    Da,foarte bune si ft usor de facut.De Craciun am facut si eu din acestea,si niste trufe de ciocolata.Se fac ft repede si cu un efort minim.

  2. 1
    Bomboane Raffaello | Bucatarul Amator Says:

    [...] Bomboane Raffaello [...]

Leave a Reply