Prajitura Japoneza

japoneza8

M-am inscris in concurs pe Diva Hair.ro, unul dintre cele mai importante site-uri pentru femei din Romania. Acest site are si o sectiune cu retete culinare.

Pentru acest concurs am realizat o “Prajitura Japoneza” ornata cu logo-ul Diva Hair. Aceasta este o prajitura pe care o tin minte din copilarie, pe care mama o facea deseori la evenimentele speciale de familie. Prajitura nu este una foarte complicata, ba as putea spune ca este foarte simpla, rapida si nu foarte costisitoare.

Pentru a putea vota trebuie sa detineti un cont de Facebook, sa dati un Like organizatorului DivaHair.ro si apoi un Like la poza noastra.

Ingrediente:
5 oua
300 grame nuca macinata
250 grame zahar
2 linguri faina
2 plicuri glazura de ciocolata pentru prajituri

Mod de preparare

  • Batem bine albusurile spuma cu un praf de sare, apoi adaugam putin cate putin 150 grame din zahar. La sfarsit trebuie sa obtinem o spuma foarte densa, aproximativ ca la bezea.
  • Punem peste aceasta spuma nuca macinata si cele 2 linguri de faina, apoi omogenizam bine.
  • Compozitia se toarna intr-o tava de dimensiune medie (30×20 cm) tapetata cu hartie de copt sau cu unt.
  • Se introduce in cuptorul incins in prealabil, la foc mediu, pentru 10-15 minute. Blatul se va rumeni putin, iar suprafata sa nu fie lipicioasa la atingere.
  • Intre timp, amestecam bine galbenusurile cu cele 100 grame zahar ramase.
  • Turnam acest amestec de galbenus peste primul blat, si reintroducem la cuptor pentru inca 10 minute.
  • Scoatem tava din cuptor si lasam sa se raceasca. Tapetam prajitura cu glazura de ciocolata.
  • Se presara deasupra zahar pudra sau nuca macinata. Se serveste rece.
  •  

Pofta mare!

 
 
 
 
 
Poti lasa un raspuns, sau poti face un trackback de pe siteul propriu.
 
 

6 Responses to “Prajitura Japoneza”

  1. 6
    Dani Says:

    Ma bucur mult ca ti-a iesit prajitura, si ma bucur si mai mult ca ai folosit o glazura “home made” si nu una din comert. Chiar daca vine cu intarziere, ii urez la multi ani tatalui tau.

  2. 5
    delia Says:

    am facut prajitura in urma provocarii lansate de Ama in bucatarie, este demential de gustoasa.
    http://strumfa-bucatareste.blogspot.com/2012/01/japoneza-cu-nuca.html

  3. 4
    Anastasia Says:

    De la mine ai 10 cu plus si cu aplause furtunoase :)) stii ca ai toata sustinerea mea la concurs, te aprecies foarte mult, bravo pentru ideea originala ;)

  4. 3
    Dani Says:

    Nu este greu deloc. Daca urmaresti reteta nu ai cum sa dai gres. Singurul lucru la care trebuie sa ai grija este sa nu o lasi foarte mult in cuptor, sa se usuce prea mult. Chiar daca blatul pare moale in anumite locuri, nu te speria; daca nu se lipeste de deget cand il atingi inseamna ca e ok. Oul batut spuma (bezea) se intareste la racire.

    Daca te apuci de ea sa ne spui rezultatele ;)

  5. 2
    cory Says:

    oau ce delicios arata !!! e greu de facut ? are cv secrete ? nu stiu daca sa indraznesc sa o fac hamm…?!

  6. 1
    Dia Says:

    MEGA LIKE! ♥

Leave a Reply